Rabu, 26 April 2017

Pola baju kurung moden princess cut

Assalammualaikum..

Lama sungguh tak berblog. Langkah pertama dan buka buku baru dalam hidup MW tailor.

Sabtu, 1 Ogos 2015

Trip Shenzhen

Siapa pergi ke Shenzhen . Jangan lupa singgah ke kedai lamien ni . Mee tarik dan burger dia memang sedap . Nak kesana boleh ambil metro turun ke Laojie . Cari Exit keluar ke hotel ZTL .

Khamis, 30 Julai 2015

Zhujiang New Town

Inilah tempat tinggal kami sekarang . Tinggi..ada 45 tingkat. Alhamdulilah merasa juga kami duduk di kediaman yang sebegini . Syukur pada Allah.. walaupun ini hanya sementara.

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Ini adalah kali kedua kami beraya di Guangzhou . Belum agak terlambat untuk kami sekeluarga mengucapkan Selamat Hari Raya Adilfitri . Ini gambar  pagi raya sebelum pergi kerumah Malaysia di Guangzhou.


Tengok kucing tu siap menyanyi lagi tu . 


Block media social

Go back ! Hehee..Dah setahun setengah barulah jumpa Vpn yang boleh tembus sekatan di China ..😁 . Sekarang inilah masa MW back to future..yahoooo.

18 Disember 2013

Bermulalah episod hidup kami diguangzhou .Ini adalah kali kedua Mas dan anak-anak menaiki kapal terbang..rasa takut juga... Kami menaiki penerbangan Malaysia Airlines KL ✈ Canton pada pukul 9.01 pagi .
Penerbangan yang mengambil 4 jam untuk ke guangzhou telah selamat mendarat dibumi china. Sesampai kami disana , ada seseorang telah diarahkan untuk menyambut kami disana. Dari airport baiyun ke servis apartment sementara kami agak jauh juga 1jam lebih jugalah ..ok akan bersambung..
jari dah penat hihi..
Keluar Cari makan


sejuk juga masa sampai.


Bergambar diapartmen kami.

Rabu, 28 Januari 2015

Fasa baru..Its my life setahun pun dah berlalu.


Assalammualaikum! Akhir ye dapat juga update blog ini. Untuk makluman saya sekarang sudah berhijrah ke Guangzhou...mengikut suami bekerja diGuangzhou.Fuh! diam tak diam dah setahun saya dibumi China ini. Dalam masa setahun ini bermacam pengalaman baru yang telah saya lalui. Banyak tempat diGuangzhou ini telah saya jelajahi..dulu orang kata Guangzhou ni syurga tempat shopping...ermmm!! mmg pun.jahanam duit oooo.tak cukup de kalau kawan yang datang ke Guangzhou ni bawa duit tak berkodi-kodi hihihi.Sebab bila dah sampai tak puas shopping tuu!.Oklah sekian saja untuk hari ini...penat tangan dah lama tak menaip ni.tungguuu! entry terbaru dari Guangzhou.Byeee. zaijian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...